szivlogo

Blog

A legártalmasabb étkezési szokás, a túl sok só bevitele. De mégis mi lenne az ideális szint, amihez tartani tudjuk magunkat?

A só vagy nátrium-klorid 40% nátrium és 60% klór kis mennyiségben elengedhetetlen az emberi szervezet számára a folyadék és ásványi anyag szabályozásához.

A rossz összetételű és mennyiségű táplálék évente 11 millió ember korai halálához vezet egy most publikált tanulmány szerint.
Az elemzés - melyet a The Lancet tett közzé - megállapította, hogy a helytelen napi étkezésünk ártalmasabb, mint a dohányzás, és világszerte minden ötödik halálesethez köze van.
A kutatók elmondása szerint ez a tanulmány nem az elhízásról szól, hanem a "rossz minőségű" étrendről, mely károsítja a szívet és rákot okoz.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése.🍳
Ha a reggelit választjuk a nap legnagyobb étkezésének, az jó módja annak, hogy lefogyjunk…
... már ha később nem esünk túlzásba az ebédnél és a vacsoránál.

Miért is?

Hogyan lettek az emberek sokkal "zsírosabbak", mint a legközelebbi főemlőseink, annak ellenére, hogy 99 %-ban ugyanazon a DNS-en osztozunk?

Az MIT vegyészmérnökei új módszert dolgoztak ki nanoemulziók létrehozására, mely során nagyon apró cseppecskéket adnak hozzá egy másikhoz, amelyben az előbbi részecskéi nem oldódnak.💧

21.századi orvostudományban megjelennek a robotok. A robot ápoló és robottársak mellett bizony a robotkutyák is. De miért is jó ez?

Az Exeteri Egyetem új tanulmánya szerint, akik legalább heti 120 percet töltenek a természetben sokkal valószínűbben örvendenek egészségnek és pszichikai épségnek, mint azok, akik nem töltenek időt a környezetben.🌲

Az emberi agy számára létrehozott új "pacemakert" 2018 februárjában az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma finanszírozta. A módszer segíthet olyan betegségeken, mint az epilepszia, a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór. A készülék a demenciában szenvedők emlékeinek mértékét növelheti.

Nagyon sokan rettegünk a vérvételtől, oltásoktól, injekcióktól. Ha ez gátolt meg Téged is attól, hogy rendszeresen járj szűrésekre, és egészségügyi ellenőrzésekre, akkor jó hírünk van számodra, elérhető közelségbe került egy tűmentes alternatíva.