szivlogo

Blog

Hírlevelet
kérek

Leggyakoribb újévi fogadalmaink az egészséges életmód körül forognak. Az egészséges étkezés, az aktív sportolás elkezdése, valamely káros szenvedélyünk elhagyása feltehetően az idén is gyakran szerepelt fogadalmi listánk élén.

Kellő akarat és kitartás mellett a fentiek jó eséllyel teljesülhetnek, többet azonban a következő évben is újra a listánkon találunk.🎉

A spanyolországi Granadai Egyetemen (UGR) végzett kutatás eredményei alátámasztják azt az elképzelést, miszerint álló helyzetben több kalóriát égetünk el, mint ülve vagy fekve.

A Bostoni Egyetem tanulmány szerint igen! Az optimista emberek nagyobb valószínűséggel élnek „rendkívül hosszú életet”. 😁

Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy ezen valóban el kelljen gondolkodnunk.

Tudósok egy olyan vérvizsgálati módszeren dolgoznak, amely előre jelezheti az élet hosszát.

A Netflixnek úgy döntött, hogy csökkenti a dohányzás megjelenítését műsoraiban. Lássuk miért fontos ez? 🚬 🛑

Ugyan teljesen fájdalommentessé nem is teszi, de egy új fejlesztés alatt álló találmány nagy mértékben segítheti a menstruációs fájdalmak enyhítését a mindennapokban.

Nagyon pontos előrejelző eredményeket ad az Alzheimer-kór vérvizsgálattal történő azonosítása még jóval a tünetek megjelenése előtt. Akár két évtizeddel azelőtt, hogy az embereknél kialakulna az Alzheimer-kór jellegzetes memóriavesztése és zavarodása, az agyban káros fehérjecsomók halmozódnak fel.

Ugyan teljesen fájdalommentessé nem is teszi, de egy új fejlesztés alatt álló találmány nagy mértékben segítheti a menstruációs fájdalmak enyhítését a mindennapokban.

Bőrrák szűrés

Bőrrák elleni nanovakcinát dolgoznak ki a kutatók.💉

A Tel-Avivi Egyetem kutatói nanovakcinát dolgoztak ki a melanoma, azaz a bőrrák ellen. Innovatív megközelítésük eddig hatékonynak bizonyult egereknél a melanoma kialakulásának megelőzésében, valamint a melanomából származó daganatok kezelésében.