szivlogo

Blog

Hírlevelet
kérek
Endokrinológia szakrendelés

Egy-egy tusolás, fürdés után, este, elalvás vagy épp a gyors reggeli öltözködés előtt néha meg-megvizsgáljuk a bőrünket. Mivel önmagunkat – így a saját testünket – jól ismerjük, kevés időt töltünk az alaposabb tanulmányozással, s pont e rutinos felületesség miatt nem vagy csak nagyon nehezen tűnnek fel a változások.

Endokrinológia szakrendelés

Nyilván mindannyian hallottunk már olyan tünetekről vagy személyesen átéltük, amikor teljesen indokolatlan szomjúság- vagy éhségérzet tört ránk, gyermekünk növekedése látványosan felgyorsult vagy aggasztóan megtorpant egy ponton. Fáradtak, elcsigázottak voltunk egy hosszú, sok alvással töltött éjszaka után is, esetleg a hangulatunk váltakozott hullámvasút módjára.

Leggyakoribb újévi fogadalmaink az egészséges életmód körül forognak. Az egészséges étkezés, az aktív sportolás elkezdése, valamely káros szenvedélyünk elhagyása feltehetően az idén is gyakran szerepelt fogadalmi listánk élén.

Kellő akarat és kitartás mellett a fentiek jó eséllyel teljesülhetnek, többet azonban a következő évben is újra a listánkon találunk.🎉

A spanyolországi Granadai Egyetemen (UGR) végzett kutatás eredményei alátámasztják azt az elképzelést, miszerint álló helyzetben több kalóriát égetünk el, mint ülve vagy fekve.

Ugyan teljesen fájdalommentessé nem is teszi, de egy új fejlesztés alatt álló találmány nagy mértékben segítheti a menstruációs fájdalmak enyhítését a mindennapokban.

A Bostoni Egyetem tanulmány szerint igen! Az optimista emberek nagyobb valószínűséggel élnek „rendkívül hosszú életet”. 😁

Ugyan teljesen fájdalommentessé nem is teszi, de egy új fejlesztés alatt álló találmány nagy mértékben segítheti a menstruációs fájdalmak enyhítését a mindennapokban.

Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy ezen valóban el kelljen gondolkodnunk.

Tudósok egy olyan vérvizsgálati módszeren dolgoznak, amely előre jelezheti az élet hosszát.

A Netflixnek úgy döntött, hogy csökkenti a dohányzás megjelenítését műsoraiban. Lássuk miért fontos ez? 🚬 🛑