szivlogo

A Love Your Body célja az, hogy vállalati ügyfelei számára is megtalálja az elvárásuknak megfelelő magán-egészségügyi szolgáltatásokat. Legyen szó foglalkozás-egészségügyi/üzemorvosi vizsgálatról, szakvizsgálatokról, szűrőcsomagokról/menedzserszűrésről, vagy akár kitelepülések keretében egészségügyi szűrésekkel egybekötött rendezvényekről, sportnapokról.

A hazai munkaerőpiaci helyzet kapcsán elmondható, hogy a munkáltatók számára a hűséges munkaerő megtalálása és megtartása egyre kritikusabb.

Eközben növekszik a vállalati gondoskodás (company care) szerepe - mely több mint foglalkozás-egészségügy - ennek a negatív tendenciának a visszaszorításában. A munkahelyi stressz és leterheltség miatt a dolgozóknak nincs idejük arra, hogy saját egészségükért tegyenek, miközben a legtöbb betegség megelőzhető lenne rendszeres szűrővizsgálatokkal. Vannak, akiknek a kötelező foglalkozás-egészségügyi, üzemorvosi vizsgálat az egyetlen nap az évben, amikor orvossal találkoznak.

Ennek nem így kellene lennie! „Vállalati gondoskodás" programunkkal megerősítheti munkavállalói elköteleződését cége irányába. Mi megszervezzük a szűréseket/egészségügyi vizsgálatokat, így Ön, mint munkáltató az egyik legfontosabb dolgot teheti dolgozóiért: az egészségüket támogatja, miközben a betegségekben rejtő kockázatokat (és így a munkából való kiesést) csökkentheti.

Kérjük, olvassa el részletes prezentációnkat alul.

lyb vallalati prezentacio 01 gondoskodo vallalat company care

vallalati prezentacio 02

vallalati prezentacio 03

vallalati prezentacio 04

 

A prezentációt ide kattintva töltheti le...

 

Mindenki olyan feladat elvégzésére kötelezhető, ami az egészségnek megfelelő és káros hatást nem gyakorol rá. A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot a Munka Törvénykönyve szabályozza. A munkáltató köteles a munkavállaló számára munka alkalmassági vizsgálatot biztosítani. A vizsgálatra foglalkozás-egészségügyi vizsgálat keretében a munkába állás előtt kerül sor, illetve általában évente ismétlődik.
A dolgozó ezt az utasítást csak akkor tagadhatja meg, ha az a munkaviszonyra vonatkozó szabályba ütközik. Ha a munkáltató a munkavállaló igazolatlan elmaradása miatt nem tud a jogszabályoknak eleget tenni, felmondhat a munkavállalónak.

Ezért a munkáltatónak szerződésben kell állnia egy foglalkozás-egészségügyi orvossal/üzemorvossal, illetve a munkavállaló éves alkalmassági vizsgálatát a munkáltatónak kell finanszíroznia

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat mindkét fél érdeke, hogy megóvják az egyik legfontosabb értéket, az egészséget.


Kategóriák: A, B, C, D.
A: Erős fizikai munkát végzők (pl. bányászat, kohászat) és olyan nem fizikai dolgozók, akik a munkaidejük 50%-át veszélyeztetett környezetben töltik. Sugárzó és rákkeltő anyagokkal érintkezők, állatkísérletes és korkedvezményre jogosító munkakörök, vasúti/légi vagy vízi közlekedésben dolgozók.
B: Gazdasági tevékenységet folytató fizikai dolgozók (pl. mezőgazdaság, gyártás, szállítás, építőipar, egészségügyi és szociális tevékenységek, erdő- és vadgazdálkodás).
C: Fizikai munkakörök ipari, szolgáltatói, számítástechnikai területek, és azok a nem fizikai dolgozók, akik C kategóriájú munkaterületen töltik a munkaidejük több mint 50%-át.
D: Adminisztratív tevékenységet végző (pl. kulturális, kutatás, oktatás, szervezés)és egyéb kategóriába nem sorolható munkavállalók.

Az alap kategória szerinti vizsgálaton felül ajánlott szűrőcsomagok vagy menedzserszűrés biztosítása a munkavállalóknak. Jellemzően a vezető beosztásban lévők számára szoktak ilyen jellegű vizsgálatokat igényelni a munkáltatók. A vezetői pozíciók gyakran kiemelten stresszesek, de nem csak a vezető beosztású dolgozókat érheti a "menedzserbetegség". 30 éves kor felett nemtől és kortól függetlenül bárki számára ajánlott lehet egy komplexebb szűrés, mert a cél a prevenció – a betegségek megelőzése és a korai kimutatásuk.

A company care több mint foglalkoztatás-egészségügy, és több mint menedzserszűrés vezetők számára. Egy széles körű gondoskodási megoldás, melyet céges juttatásként adhat munkavállalói számára. Ezzel növelhető a dolgozói elégedettség, a munka hatékonysága, csökkenthető a fluktuáció és a munkakiesés kockázata. A vállalati és személyes célok eléréséhez nélkülözhetetlen a testi és lelki egészség, azaz fizikailag és szellemileg egészséges, motivált, aktív munkavállalók.

Miben segíti cégét/vállalatát a company care?

-Fontosak Önnek a munkatársak, ezt ki is tudja mutatni az irányukba, növeli a megbecsülésüket
-Gondoskodni tud a dolgozók egészségéről, növelheti a hatékonyságot, a testi és lelki egyensúllyal megteremti a megfelelő foglalkoztatási viszonyokat,
-A munkaerő kiesés és pótlás csökkenthető az esetleges betegségek korai felismerésével és kezelésével,
-Biztosíthat menedzserszűrést vezetői számára – meghatározott dolgozói körre, de célszerűen összes dolgozójának is elérhetővé teheti ezt a juttatást, személyre szabott csomagokkal a kor, nem és egészségügyi állapot függvényében."

Megszervezzük Önnek! Legyen szó az alap munkaköri alkalmassági vizsgálatokról/foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokról, vagy szűrőcsomagról/menedzserszűrésről, company care szolgáltatásról.

Kérje ajánlatunkat, forduljon hozzánk bizalommal!

Ajánlatot
kérek