szivlogo

A Love Your Body célja az, hogy vállalati ügyfelei számára is megtalálja az elvárásuknak megfelelő magán-egészségügyi szolgáltatásokat. Legyen szó foglalkozás-egészségügyi/üzemorvosi vizsgálatról, szakvizsgálatokról, szűrőcsomagokról/menedzserszűrésről, vagy akár kitelepülések keretében egészségügyi szűrésekkel egybekötött rendezvényekről, sportnapokról.

A hazai munkaerőpiaci helyzet kapcsán elmondható, hogy a munkáltatók számára a hűséges munkaerő megtalálása és megtartása egyre kritikusabb.

Eközben növekszik a vállalati gondoskodás (company care) szerepe - mely több mint foglalkozás-egészségügy - ennek a negatív tendenciának a visszaszorításában. A munkahelyi stressz és leterheltség miatt a dolgozóknak nincs idejük arra, hogy saját egészségükért tegyenek, miközben a legtöbb betegség megelőzhető lenne rendszeres szűrővizsgálatokkal. Vannak, akiknek a kötelező foglalkozás-egészségügyi, üzemorvosi vizsgálat az egyetlen nap az évben, amikor orvossal találkoznak.

Ennek nem így kellene lennie! „Vállalati gondoskodás" programunkkal megerősítheti munkavállalói elköteleződését cége irányába. Mi megszervezzük a szűréseket/egészségügyi vizsgálatokat, így Ön, mint munkáltató az egyik legfontosabb dolgot teheti dolgozóiért: az egészségüket támogatja, miközben a betegségekben rejtő kockázatokat (és így a munkából való kiesést) csökkentheti.

Kérjük, olvassa el részletes prezentációnkat alul.

lyb vallalati prezentacio 01 gondoskodo vallalat company care

vallalati prezentacio 02

vallalati prezentacio 03

vallalati prezentacio 04

 

Mindenki olyan feladat elvégzésére kötelezhető, ami az egészségnek megfelelő és káros hatást nem gyakorol rá. A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot a Munka Törvénykönyve szabályozza. A munkáltató köteles a munkavállaló számára munka alkalmassági vizsgálatot biztosítani. A vizsgálatra foglalkozás-egészségügyi vizsgálat keretében a munkába állás előtt kerül sor, illetve általában évente ismétlődik.
A dolgozó ezt az utasítást csak akkor tagadhatja meg, ha az a munkaviszonyra vonatkozó szabályba ütközik. Ha a munkáltató a munkavállaló igazolatlan elmaradása miatt nem tud a jogszabályoknak eleget tenni, felmondhat a munkavállalónak.

Ezért a munkáltatónak szerződésben kell állnia egy foglalkozás-egészségügyi orvossal/üzemorvossal, illetve a munkavállaló éves alkalmassági vizsgálatát a munkáltatónak kell finanszíroznia

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat mindkét fél érdeke, hogy megóvják az egyik legfontosabb értéket, az egészséget.


Kategóriák: A, B, C, D.
A: Erős fizikai munkát végzők (pl. bányászat, kohászat) és olyan nem fizikai dolgozók, akik a munkaidejük 50%-át veszélyeztetett környezetben töltik. Sugárzó és rákkeltő anyagokkal érintkezők, állatkísérletes és korkedvezményre jogosító munkakörök, vasúti/légi vagy vízi közlekedésben dolgozók.
B: Gazdasági tevékenységet folytató fizikai dolgozók (pl. mezőgazdaság, gyártás, szállítás, építőipar, egészségügyi és szociális tevékenységek, erdő- és vadgazdálkodás).
C: Fizikai munkakörök ipari, szolgáltatói, számítástechnikai területek, és azok a nem fizikai dolgozók, akik C kategóriájú munkaterületen töltik a munkaidejük több mint 50%-át.
D: Adminisztratív tevékenységet végző (pl. kulturális, kutatás, oktatás, szervezés)és egyéb kategóriába nem sorolható munkavállalók.

Az alap kategória szerinti vizsgálaton felül ajánlott szűrőcsomagok vagy menedzserszűrés biztosítása a munkavállalóknak. Jellemzően a vezető beosztásban lévők számára szoktak ilyen jellegű vizsgálatokat igényelni a munkáltatók. A vezetői pozíciók gyakran kiemelten stresszesek, de nem csak a vezető beosztású dolgozókat érheti a "menedzserbetegség". 30 éves kor felett nemtől és kortól függetlenül bárki számára ajánlott lehet egy komplexebb szűrés, mert a cél a prevenció – a betegségek megelőzése és a korai kimutatásuk.

A company care több mint foglalkoztatás-egészségügy, és több mint menedzserszűrés vezetők számára. Egy széles körű gondoskodási megoldás, melyet céges juttatásként adhat munkavállalói számára. Ezzel növelhető a dolgozói elégedettség, a munka hatékonysága, csökkenthető a fluktuáció és a munkakiesés kockázata. A vállalati és személyes célok eléréséhez nélkülözhetetlen a testi és lelki egészség, azaz fizikailag és szellemileg egészséges, motivált, aktív munkavállalók.

Miben segíti cégét/vállalatát a company care?

-Fontosak Önnek a munkatársak, ezt ki is tudja mutatni az irányukba, növeli a megbecsülésüket
-Gondoskodni tud a dolgozók egészségéről, növelheti a hatékonyságot, a testi és lelki egyensúllyal megteremti a megfelelő foglalkoztatási viszonyokat,
-A munkaerő kiesés és pótlás csökkenthető az esetleges betegségek korai felismerésével és kezelésével,
-Biztosíthat menedzserszűrést vezetői számára – meghatározott dolgozói körre, de célszerűen összes dolgozójának is elérhetővé teheti ezt a juttatást, személyre szabott csomagokkal a kor, nem és egészségügyi állapot függvényében."

Megszervezzük Önnek! Legyen szó az alap munkaköri alkalmassági vizsgálatokról/foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokról, vagy szűrőcsomagról/menedzserszűrésről, company care szolgáltatásról.

Kérje ajánlatunkat, forduljon hozzánk bizalommal!

COVID-19
tájékoztató